ظهور انقلاب اسلامی و به پا داشتن حکومت دینی باعث شد، فرصتی بزرگ در اختیار ایرانیان مسلمان قرار گیرد تا تلاش کنند الگوی مطلوب اسلام را ارائه داده و در همه ابعاد زندگی به تبیین و توضیح آن بپردازند. با گذشت نزدیک به 4 دهه از عمر انقلاب اسلامی و حرکت سریع تمدنها به خصوص تمدن غرب، مسائل جدید و پیچیدهای پیش روی قرار گرفته است. از اینرو حوزههای علمیه و متولیان امر دین باید درصدد باشند بدین مسائل پاسخ درخور توجهی ارائه دهند. یکی از این مسائل کلان، سبک زندگی اسلامی به خصوص سبکزندگی اسلامی ایرانی است.
سبکزندگی واژهای است که نخستین بار مقام معظم رهبری در سال 1391 به طور رسمی از آن یاد نموده و تحقق آن را مقدمهای برای وقوع همه جانبه تمدناسلامی میدانند. مراد از سبک زندگی شیوهای است که یک فرد، گروه و یا یک جامعه خاص بدان معتقدند و تلاش میکنند بر اساس آن الگو رفتار خود را تنظیم نمایند. این مفهوم جدید، سؤالاتی بنیادی و غیربنیادی را متوجه دین و دینداران نموده است که متفکرین و اسلامشناسان را به این واداشته تا در مقام پاسخگویی برآیند. زمانی که این مفهوم به کار برده میشود، درباره انسانی است که روی این کره خاکی زندگی میکند و از ابتدا تا انتها به دنبال اهدافی است که پی میگیرد، بنابراین به دنبال مجموعه اهدافی منظم و منسجم میگردد که متأثر از آن بتواند زندگی خود را سامان بخشد. با توجه به این نکته، آیا دین اسلام و به خصوص سبک زندگی اسلامی، پاسخی برای این سوال اساسی و بنیادین دارد؟
شماری از طلاب حوزه علمیه قم با راهاندازی پایگاه اطلاعرسانی اسوَگی (پایگاه جامع حوزوی سبکزندگی) در سال 1395 بر آن شدند تا با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و شرایط موجود، پاسخ این سوالات را بیابند.
متولیان این پایگاه میکوشند تا با رعایت اصول حرفهای، اقتضائات کار گروهی، رعایت قوانین و مصالح نظام اسلامی، اجرای نصایح اعاظم حوزه و جدیت در رسیدن به اهداف و سیاست های تدوین شده، با رویکرد اطلاعرسانی، آموزش و پژوهش فعالیت نمایند. در این پایگاه اطلاعرسانی دبیران و خبرنگاران محترم 8 سرویس محتواییِ "خانواده، تحصیل و آموزش، کسب و کار، دین و آیین، سلامت، محیط زندگی، اوقات فراغت و ارتباطات اجتماعی در ساحت علوم و معارف حوزوی به تهیه، تولید و انتشار محتواها در قالبهای خبر، مصاحبه، میزگرد، گزارش خبری، تقریرات دروس خارج، یادداشت، مقاله، تصویر، کلیپ، طرح و ... می پردازند.